Resipi Kuih Cucur Topi Mexico
Bahan-bahan
2 cawan tepung gandum (230 gram)
2 cawan tepung beras (200 gram)
2 cawan air
1 cawan gula merah (100 gram)
1 cawan gula pasir (230 gram)
1 1/2 cawan minyak masak
Cara
1. Masak gula merah dan gula pasir sehingga larut sahaja. Tapi, jangan pekat.
2. Gaul dengan kedua-dua jenis tepung.
3. Perap semalaman.
4. Goreng dengan minyak masak. Tambah minyak kalau minyak berkurangan.
p/s : Kenapa blog aku tetiba ada entri pasal masakan? Kbai.
9 Comments
hai dear.. su bw here.. jom grab BEUTSKIN untuk kulit putih seluruh badan.. kini dalam trial set :) cepatt :)
ReplyDeletehttp://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/11/beutskin-sumber-kecantikan-wanita-masa.html
thanks for the recipe!
ReplyDeleteIshk.. macam sedap! akak boleh try ni syaz..
ReplyDeleteYum..sedapnya...dah lama tak makan kuih nie..rupenya senang je nak buat..kalau yg warna putih tu ta payah letak gula merah kan?
ReplyDeletesalam..wah nampak sedap...nk buat pon seng..buleh cuba nie..hehe
ReplyDeletecucur topi mexico? haha. moden betul nama
ReplyDeletesaya panggil cucur jawa :p
ler itu ke nama kuih ni? suka makan tapi tak pernah tahu nama.. Hehe
ReplyDeletekami panggil kuih jawa :D
ReplyDeleteKueh ni sedap! Sila buat ShazDelivery satu...nak kueh ni satu kotak hehe!
ReplyDeleteSemoga Scha dapat BABY dengan secepat mungkin. Amin :)